DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

Košarica

 

Št. produktov: (0)

0,00 €

Košarica je prazna.

 
 

SOČNE POMARANČE, nekonzervirane, zaboj cca 10 kg

NOVA SEZONA!
SOČNE POMARANČE, nekonzervirane, zaboj cca 10 kg

NOVE izjemno sočne, nekonzervirane pomaranče. Olupek lahko uporabite pri peki in kuhi saj ni obdelan z konzervansi. So srednje velikosti in so brez pešk. Primerne so tako za sokove kot hitro dopoldansko malico.

Več »

Sorta: Washington

 

Cena: 19,90 €/zaboj

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

so znane kot eden izmed najbolj zdravih sadežev in so prava vitaminska bomba, ki v zimskem času pomaga v boju s prehladi. S številnimi vitamini in minerali so močan antioksidant, ki znižuje visok krvni tlak in raven holesterola v krvi ter so odličen sadež za razstrupljanje telesa.

Pomaranče najbolj slovijo z visoko vsebnostjo citamina C. Le-ta krepi imunsko odpornost, pospešuje presnovo, sodeluje pri tvorbi kolagena in s tem krepi kožo ter hrustanec. Vitamin C dobro ščiti pred virusi prehlada in gripe. Malo manj pa so pomaranče znane po obilici fitosnovi, ki so lovci na proste radikale in upočasnjujejo staranje. Za nameček delujejo protivirusno, protivnetno ter protialergično in ščitijo pred srčno-žilnimi boleznimi. Že ena pomaranča na dan zmanjšuje tveganje možganske kapi.

Pomaranče vsebujejo tudi pektin, ki v črevesju ustvarja oblogo ter po zaužitju hrane veže želodčne kisline. To je posebej koristno za sladkorne bolnike, saj tako zmanjšuje vsrkavanje maščobe, holesterola in sladkorja. Lupina krepi tek, pomaga pri želodčnih krčih, napihnjenosti ter prebavnih težavah lenega črevesja. Pomaranče vsebujejo veliko limonoidov, ki zmanjšujejo tveganje za razvoj več vrst rakovih obolenj, med drugim kožnega in pljučnega raka, raka na dojkah, raka na želodcu ter raka debelega črevesa in danke.

Pomaranče v prvi vrsti najbolj uživamo sveže, kot presno sadje. Običajno v obliki celih sadežev ali pri pitju pomarančnih sokov in smutijev. V Sloveniji pomaranče običajno uporabljamo pri pripravi sladkih jedi in uživamo ob kombiniranju z različnimi vrstami mesa (piščančje, ribje in račje). Sadež se odlično odreže pri predelavi v džeme in marmelade, posebej popularne v Angliji. Lupine neškropljenih pomaranč lahko uporabimo za izboljšanje okusa in arome različnih jedi in peciv. Olje iz lupine se najpogosteje uporablja kot aromatične dodatek za likerje, bombone in v kozmetični industriji.

Povpraševanje

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Boštjan Lakner s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Priporočamo vam tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.