DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

HRUŠ-JA GAJBICA, zaboj cca 6 kg (HruJaGbc6kg)

HRUŠ-JA GAJBICA, zaboj cca 6 kg
 

Gajbica je sestavljena iz jabolk in hrušk. Vsebuje 6 kg sadja.

Redno uživanje več­jih količin jabolk, zlasti domačih in neškropljenih, pomaga pri regeneraciji organizma. Jabolka pospešujejo presnovo in odvajajo vodo iz telesa. Krepijo srce in ožilje ter varujejo pred rakom. Jabolčni kis znižuje holesterol, uravnava krvni tlak in čisti ožilje.

Hruške imajo visoko vsebnost vode (80 - 92 odstotkov), zato so hitro prebavljive. S pomočjo vlaknin čistijo črevesje ter zmanjšujejo tveganje za razvoj srčno-žilnih obolenj in povišanega holesterola. Poleg sliv so eno najbolj učinkovitih naravnih zdravil proti zaprtju. Kot dober diuretik pomagajo tudi pri razstrupljanju telesa, zato nekateri ljubitelji jeseni priporočajo hruškove dneve, a opozarjajo na zmernost pri uživanju. Kalcij gradi zobe in kosti, sodeluje pri procesih strjevanja krvi in nadzoruje delovanje mišičnih in živčnih celic. Zdravilno delujejo na srce in ožilje ter čistijo sečne poti in pospešujejo delovanje ledvic.

Več »

Sorta: sadna

zabojček Hruš-ja gajbica vsebuje:

mešan izbor domačih jabolk (gala, fuji, jonagold, idared, majrac, crimson, pinova, zlati delišes, breaburn), 3 kg

mešan izbor domačih sezonskih hrušk (viljamovke, abate, conferance), 3 kg  

Cena: 14,99 €/zaboj

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Jabolka najbolje koristijo, če so zaužita sveža, v nepredelani obliki in če je le možno, skupaj z lupino. Jabolka so zdrava presna, posušena (krhlji ali jabolčni čips), kuhana (kot kompot ali čežana), pečena, vložena ali v soku. Ker se sladkor jabolčnega soka ob zaužitju zelo hitro absorbira v kri, je potrebna zmernost pri uživanju. Del pridelka se priporoča za pripravo kisa, ki je znan po svojih zdravilnih lastnostih. Sicer se lahko jabolka uporabljajo tudi za razne nadeve ter pripravo slanih in sladkih jedi. Okusna so v sadnih in zelenjavnih solatah, z jogurtom, v mislijih, zavitkih ter so okusen dodatek k mesu.

Hruške slovijo po svoji sladkosti. Vsebujejo okoli 12 odstotkov sladkorjev, nekatere sorte celo nekoliko več. Zanje je podobno kot za jabolka značilno, da zreli plodovi vsebujejo trikrat več fruktoze kot glukoze. V hruškah so v manjših količinah tudi vitamin C, E in A ter vitamini B kompleksa. V njej so raztopljeni sladkorji, rudnine, vitamini, organske kisline, pektini in aromatične snovi.

Hruške uživamo sveže, lahko jih tudi posušimo. Možna je predelava v sokove, sirupe ali kompote. Dobrodošle so pri raznih sladicah, lahko pa jih postrežemo tudi kot prilogo sirom.

Jabolka so zimsko sadje in so primerna za daljše shranjevanje. Ker so najboljša sveža in čvrsta, je najbolj optimalna doba za shranjevanje 3-4 tedne in jih brez težav lahko kupite na zalogo. Mesto za shranjevanje jabolk naj bo suho in hladno, vendar ne prehladno, da jabolka ne zamrznejo. Rok trajanja se podaljša s shranjevanjem na mestih, ki niso v bližini krompirja ali čebule.

Jabolka je priporočljivo shranjevati po sortah in uživati najprej tiste s tanjšo lupino, saj sorte z debelejšo lupino zdržijo dlje. Priporoča se redno pregledovanje plodov in odstranjevanje poškodovanih ali propadajočih jabolk. Če se posamezne kose postavi v hladilnik, se priporoča zavijanje oziroma prekrivanje z raztegljivo plastično folijo, da se prepreči izsuševanje.

Zimske sorte hrušk spravimo na police ali v plitke gajbice s peclji obrnjenimi navzgor. Zabojčke se obloži z valovito lepenko. Temperatura v shrambi naj bo od 5 °C do 7 °C. Ko je meso ob rahlem pritisku okoli peclja mehko, so hruške dovolj zrele za uporabo. Odsvetuje se skladiščenje za vse leto.

Povpraševanje

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Boštjan Lakner s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Priporočamo vam tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.