DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

Koncept našega delovanja temelji na osebnem poznanstvu in graditvi dolgotrajnega sodelovanja z domačimi pridelovalci. Sodelujemo s pridelovalci, ki ponujajo nekaj več. Njihovi pridelki izstopajo po okusu. Z vsemi dolgoročno sodelujemo, ker smo prepričani, da so njihovi pridelki kvalitetni in vzgojeni v Sloveniji.

 
 
 

kmetija Paldauf


Zgodovina Kmetije Paldauf sega daleč v leto 1875, ko sta stric in teta od dedka Janka začela kmetovati s 15 hektarji obdelovalne zemlje, kar je takrat predstavljalo eno izmed večjih kmetij. Ker nista imela otrok, je leta 1947 kmetijo prevzel dedek Janko in tako nadaljeval tradicijo kmetovanja skupaj z babico Terezijo.

Leta 1986 je kmetijo prevzel oče Jože z mamo Verico. Nadaljevala sta z uspešnim kmetovanjem poljedelstva, govedoreje in prašičereje vse do danes.

Leta 2011 je kmetijo prevzel sin Igor, ki skupaj z ženo Jasmino nadaljuje dolgoletno tradicijo kmetije.

Tako danes na kmetiji živi šestčlanska razširjena družina treh generacij: oče Jože, mama Verica, sin Igor, žena Jasmina in najmlajša člana družine Evina in Nel. Obdelujejo 25 hektarjev njivskih površin in so s celotno kmetijo v ekološkem kmetovanju. Za ekološko kmetovanje so se odločili predvsem zato, ker želijo naravi in sebi le najboljše. Pridelati želijo kar se da zdravo hrano. Njihova želja je, da pridelke, ki jih pridelajo na njivah, tudi predelajo v hrano oz. jih uporabijo za prehrano živali na kmetiji.

Na kmetiji imajo prosto rejo prašičev slovenske avtohtone pasme in kokoši nesnice.

 

Kmetija Paldauf nudi sledeče storitve:

- mletje žit z mlinom na kamen
- hladno stiskanje semen s stiskalnico
- luščenje pire in sončnic, čiščenje semen in strojne usluge.

 
 
 

kmetija Karlovček

G. Nejc s kmetije Karlovček s svojo družino in sodelavci pridno obrezuje jablane in obirajo jabolka, jih shranijo, iz viška pa naredijo odličen jabolčni sok in najboljši jabolčni kis. Na kmetiji skrbijo tudi za sladko grozdje in so eden večjih pridelovalcev cvička v Sloveniji. Kmetija danes obsega 40ha sadovnjakov in 7ha vinogradov. Vsi pridelki so spridelani po pravilih kontrolirane integrirane pridelave. Kmetija karlovček je članica konzorcija cviček in vrhunske domače proizvode trži pod blagovno znamko Dobrote s kmetije. 

 
 
 

kmetija Zevnik

G. Marko s kmetije Zevnik s svojo družino upa, da ni tako neumen, da bi imel debel krompir, ampak vam ponudi najboljše, kar zemlja nudi. Na kmetiji pridelajo ogromno krompirja, mlade čebule, rjave in rdeče čebule, rdeče pese, kolerabe, korenja, zelja, pa še kaj se najde. Kmetija se nahaja v idilični vasici Praše, daleč stran od prometnih cest. Kmetijo obdeluje že tretja generacija in počasi prevzema vajeti hči Simona in sin Jure.  

 
 
 

kmetija Avsec

G. Brane s sinom Andrejem skrbita, da pridelata zaosti svežih dobrot kot so brokoli, cvetača, motovilec, različne solate, radiči, zelje, gomoljnice, krompir, čebula, korenje, paradižnik, špinača, blitva, koromač, rdeče zelje, brstični ohrovt, ohrovt, kumare, bučke in še kaj. Kmetija se nahaja na idilični lokaciji na Zalogu, stran od prometnih cest. 

 
 
 

kmetija Šketelj

G. Darko iz prelepega dolenjskega kraja pod Gorjanci z imenom Šentjernej poskrbi za sveže sladke jagode. Poleg tega vsako leto pridela papriko in kumare za vlaganje, hokaido in maslene buče. Ne razočara pa niti z ostalim programom, ki obsega sveže kumare, bučke, solate, paradižnik, korenje in še kaj. 

 
 
 

kmetija Rusjan

G. Vasja je mladenič iz Goriških Brd, ki vsako leto priskrbi najboljše, resnično hrustljave češnje in sveže fige. Odlične pa so tudi njegove breskve in marelice, ki se priležejo v poletni vročini. Ukvarja se tudi s čebelarstvom in res priporočamo, da poiskusite njegov med, ki je bolj polnega okusa.

 
 
 

kmetija Kogoj

G. Jože z družino vodi kmetijo na obrobju Ljubljane, kjer gojijo ogromno vrst zelenjave. Najbolj poznani pa so po brokoliju, cvetači, pridelujejo izredno dober zgodnji krompir kifeljčar in krompir sorte arrow, ki se kar topi v ustih. Pridelujejo tudi motovilec, različne solate, radiči, zelje, gomoljnice, krompir, čebula, korenje, paradižnik, špinača, blitva, koromač, rdeče zelje, brstični ohrovt, ohrovt, kumare, bučke in še kaj. Kmetija se nahaja na idilični lokaciji na Zalogu, stran od prometnih cest. 

 
 
 
 

kmetija Krošelj

G. Darko vodi kmetijo skupaj s svojim sinom Markom. Glavni pridelek so sladke jagode, jabolka, breskve in namizno grozdje. Imajo celoletno ponudbo jagod iz lastne proizvodnje. Na kmetiji gojijo tudi breskve, češnje, slive, borovnice, maline, hruške, stročji fižol, povrtnine, papriko, čebulo, ...Kmetija posluje po načelih HACCAP in skrbijo za zdravo hrano in naravo ter zato pridelujejo po sistemu integrirane pridelave.

 
 
 

kmetija Murenc

Družinsk kmetija Murenc se ukvarja s pridelavo češenj in fig. Domujejo v Goriških Brdih, v vasi blizu Kojskega.

 
 
 
 

kmetija Senčur

Na kmetiji najdemo mamo Jelko in očeta Janeza, ki se ukvarjata s pridelavo krompirja, sliv, jabolk, orehov in hrušk. Gojita tudi govedo in imata kokoši. Sta v sistemu ekološke pridelave, ki je potrjena in preverjana s strani ustreznik institucij.

 
 

Dokumenti

 
 
 

naravna kozmetika Naturalina

naravna kozmetika Naturalina

Mlada obrtnica Vanja stranke že vrsto let razvaja z naravno kozmetiko in izdelki za nego telesa. Ponuja vam izdelke, ki so naravni, brez umetnih konzervansov in barvil. Njeni izdelki niso testirani na živalih, so ročno izdelani in ročno pakirani, tako da ima vsak izdelek dušo. 

 
 
 
 

Dobrote izpod špika

Kmetija leži na nadmorski višini 760 m nadmorske višine, kar jo uvršča med visokogorske kmetije. Na kmetiji živijo tri generacije, ki so tesno povezane v deset člansko družino. Za izdelavo testenin skrbita Urška in Primož Dežman.
Primarna dejavnost na kmetiji je živinoreja – dojilje in vzreja pitancev, kokoši nesnice, poleg tega pa se trudijo biti čimbolj samooskrbni tudi z ostalo ekološko hrano – poljščine in vrtnine. Poleg kmetijske dejavnosti na kmetiji poteka stacionarno varstvo oseb s posebnimi potrebami ter izvajanje različnih dopolnilnih dejavnosti.
Že od leta 2003 je kmetijsko gospodarstvo vključeno v kontrolo ekološkega kmetovanja, saj jim je bila skrb za dobro počutje živali in ljudi eno izmed glavnih vodil pri kmetovanju. Tovrstni način kmetovanja prinaša skrb za trajnostni način obdelovanja zemlje ter skrb za kar najvišjo kakovost izdelkov.
S tem vodilom so v letu 2017 razširili dopolnilno dejavnost na predelavo oziroma izdelavo ekoloških testenin. Pri procesu dela uporabljajo izključno surovine ekološkega izvora, pretežno slovenskega. Usmerjeni so k temu, da bi na kmetiji ustvarili novo delovno mesto ter s tem predšolskim otrokom omogočili preživljanje otroštva na domačem dvorišču.
Blagovna znamka Dobrote izpod Špilka ponazarja geografsko lego kmetije, saj vas Gabrje pod Špilkom leži pod hribom Špilk (957 m. n. v.).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.