DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

Dobrote izpod Špilka

Dobrote izpod Špilka

Kmetija leži na nadmorski višini 760 m nadmorske višine, kar jo uvršča med visokogorske kmetije. Na kmetiji živijo tri generacije, ki so tesno povezane v deset člansko družino. Za izdelavo testenin skrbita Urška in Primož Dežman.
Primarna dejavnost na kmetiji je živinoreja – dojilje in vzreja pitancev, kokoši nesnice, poleg tega pa se trudijo biti čimbolj samooskrbni tudi z ostalo ekološko hrano – poljščine in vrtnine. Poleg kmetijske dejavnosti na kmetiji poteka stacionarno varstvo oseb s posebnimi potrebami ter izvajanje različnih dopolnilnih dejavnosti.
Že od leta 2003 je kmetijsko gospodarstvo vključeno v kontrolo ekološkega kmetovanja, saj jim je bila skrb za dobro počutje živali in ljudi eno izmed glavnih vodil pri kmetovanju. Tovrstni način kmetovanja prinaša skrb za trajnostni način obdelovanja zemlje ter skrb za kar najvišjo kakovost izdelkov.
S tem vodilom so v letu 2017 razširili dopolnilno dejavnost na predelavo oziroma izdelavo ekoloških testenin. Pri procesu dela uporabljajo izključno surovine ekološkega izvora, pretežno slovenskega. Usmerjeni so k temu, da bi na kmetiji ustvarili novo delovno mesto ter s tem predšolskim otrokom omogočili preživljanje otroštva na domačem dvorišču.
Blagovna znamka Dobrote izpod Špilka ponazarja geografsko lego kmetije, saj vas Gabrje pod Špilkom leži pod hribom Špilk (957 m. n. v.).

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.