DOSTAVA SVEŽEGA SADJA, ZELENJAVE IN DOMAČIH IZDELKOV NA VAŠ DOM ALI DELOVNO MESTO TER V PISARNE.  Preberi več

 
 
 

HRUŠKE CONFERANCE, 1 kg (HruConf1kg)

HRUŠKE CONFERANCE, 1 kg
kmetija Krošelj

Pridelovalec: kmetija Krošelj

Sorta: kak. raz. 2

Cena: 3,90 €/kg

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Vsebujejo glukozo in fruktozo, vitamine C, E, A in B kompleks, rudnine (predvsem fosfor in kalcij), vlaknine in od 80 do 92% vode.
Hruške telo oskrbijo z vitamini in antioksidanti, ki so bistvenega pomena pri obvladovanju oksidativnega stresa. Izboljšajo imunski sistem in preprečujejo nastanek raznih obolenj in okužb. Glukoza in fruktoza v hruškah predstavljata vir energije za naše telo, vlaknina pa poskrbi za pravilno delovanje prebavnega trakta. Velik delež vode v hruškah ohranja raven vode v telesu in preprečuje dehidracijo. Hruške pripomorejo k zmanjšanim tveganjem za razvoj srčno- žilnih bolezni, povišanega holesterola, pripomorejo k pravilnemu delovanju srca in ledvic in prenosu živčnih impulzov. Ohranjajo zdrave mišične in živčne celice. Uživanje hrušk je priporočljivo tudi v primeru, ko je v telesu prevelika koncentracija natrija.

Hruške so gojili že stari Grki v 8.stoletju pred našim štetjem. Homer je hruške imenoval Darilo bogov. Oboževali so jih tudi Feničani, Rimljani in Perzijski kralji. V srednjeveški Italiji so poznali že 200 sort hrušk. V 17.stoletju so bile priljubljene na vseh večjih evropskih dvorih. Danes poznamo že več kot 2000 sort hrušk.
Hruška abata izvira iz leta 1865 iz Francije. Ustvaril jo je francoski duhovnik Fetel, s križanjem več lokalnih sort hrušk.
V medicini so hruške že v preteklosti uporabljali za odpravo driske, zaprtja, napihnjenosti, sladkornih bolezni, motenj krvnega obtoka in živčnosti. Hruške pomagajo pri vnetju ledvic, revmi, obnavljanju krvi, izločanju ledvičnih kamnov in pripomorejo k boljšemu delovanju srca, jeter in žolča.

*zgornji zapisi so samo informativne narave in ne garantirajo rezultatov. Rezultati se razlikujejo glede na različne pogoje.

Hruške so enako kot jabolka zimsko sadje, lahko jih kupite na zalogo, posebna previdnost pri nakupu ni potrebna.
Hruške hranimo v hladnejšem prostoru. Temperatura naj bo od 5°C do 7°C.
So sadež za večstransko uporabo. Iz hrušk lahko naredimo sok, marmelado, kompot, torte, biskvite in druge sladice.
Hruške spadajo pod alergene, zato lahko pri ljudeh, ki so na hruške alergični, povzročijo alergijske reakcije v obliki napihnjenosti ali driske.

Povpraševanje

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Boštjan Lakner s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Priporočamo vam tudi

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.